Actionrollspelet Mandragora drog igång sin Kickstarter-kampanj för 1 1/2 vecka sedan, och nu har de nått sitt hyfsat blygsamma mål på 110 000 $ (1,2 miljoner kronor). I skrivande stund har det faktiskt skramlat ihop 143 000 $, vilket innebär att två stretch goals låsts upp, och fler lär det bli med tanke på att det återstår 21 dagar av kampanjen.

Det är ett sidoscrollande spel i 2.5D, alltså i samma stuk som till exempel Trine-spelen, och de har hämtat inspiration från alla håll och kanter.

När vi spelade de ursprungliga Castlevania-spelen älskade vi utforskandet. När vi spelade Dark Souls älskade vi striderna. Med The Witcher 3 älskade vi det emotionella berättandet. I klassiska rollspel älskade vi karaktärsutvecklingen. Och med Ori and the Will of the Wisps älskade vi den grafiska stilen.

Det vankas med andra ord svåra strider och ett robust system för karaktärsutveckling, samtidigt som man på metroidvania-maner kan utforska banorna och hitta nya vägar och hemligheter i takt med att man låser upp förmågor.

Mandragora är tänkt att släppas på pc, Playstation 5, Xbox Series X/S och Nintendo Switch under 2023, och efter det kan äldre och kommande konsoler också bli aktuella.