I augusti stod det klart att Sony köper omkring av 14 procent av aktierna i Elden Ring-utvecklaren Fromsoftware. Frågan alla ställde sig är "Varför?" Nu har vi fått en antydan till svar.

Hermen Hulst, chef för PlayStation Studios, säger till Reuters att Fromsoftware-köpet först och främst ska ses som ett samarbete mellan spelutvecklingsbolag, men att det "inte är otänkbart" att det kan leda till samarbeten med Playstation Productions. Det är ett Sony-ägt dotterbolag som ägnar sig åt film och tv-serier baserade på Playstation-titlar.

You should think of collaborations on the game development side first and foremost, but it's also not unthinkable with our PlayStation Productions efforts that we explore opportunities.

Inga konkreta löften om att Elden Ring, Dark Souls eller något annat Fromsoftware-spel är på väg till biodukar eller tv-skärmar, men åtminstone inte omöjligt. Sony har ju redan en hel skock titlar på väg dit: först och främst det lovande The Last of Us (se senaste trailer), men också God of War, Days Gone, Horizon, Twisted Metal och Gran Turismo (japp).

Vid sidan av det sa Hulst att Sony kan komma att fortsätta satsa på spel till pc, mobiler och "live service" (spel som till skillnad från Sonys vanliga singleplayer-titlar uppdateras löpande över långa perioder, som ett sätt att hålla spelarna kvar och aktiva).

Further investments in areas that will strengthen the expansion on to PC, on to mobile and into live services, that's definitely a possibility for us.