Avslutet på Io Interactives Hitman-trilogi blev en stor succé som de själva beskriver som seriens största triumf ("Inget Shitman här inte!", skrev Fredrik Eriksson utan att skämmas).

Sedan släppet förra året har spelet även stadigt fyllts på med nytt innehåll, och senast var det piratön Ambrose Island vi fick sätta tänderna i. Under andra halvan av 2022 var det även tänkt att vi skulle få det nya spelläget Freelancer, men så blir det inte.

I ett inlägg på sin webbplats skriver Io att det nästan är färdigt, men att de vill säkerställa ett fåtal saker innan de släpper det. Därmed skjuts det återigen upp, denna gång till 26 januari 2023, då det släpps som en gratis uppdatering. Innan dess kommer de dock att bjuda in till ett slutet tekniskt test på Steam, vilket ska ske i början av november.

Freelancer har ett roguelite-upplägg där vi får tillgång till Agent 47:s gömställe. I takt med att vi tar oss längre in i spelläget kommer nya områden av det att låsas upp, och vi får även möjlighet att skräddarsy det. Därifrån får vi sedan planera och utföra diverse uppdrag, och samtidigt hushålla med den utrustning vi väljer att ta med oss – glömmer du den där fräna hagelbrakaren på toan i Dubai får du gott köpa en ny.