I de två första Bayonetta-spelen var det Hellena Taylor som lånade ut sin stämma till huvudkaraktären, men det blir det tydligen ändring på i det tredje spelet. Det har länge ryktats om att hon inte skulle komma tillbaka, och i en intervju med Game Informer har nu spelens utvecklare, Platinum Games, bekräftat att så mycket riktigt blir fallet.

Istället blir det välrenommerade Jennifer Hale som tar över rollen. Hale har en diger meritlista, men de flesta av oss minns henne nog bäst som den kvinnliga versionen av Shepard i Mass Effect-serien.

Olika överlappande omständigheter gjorde det svårt för Hellena Taylor att göra om sin roll. Vi höll i auditions för att rollsätta Bayonettas nya röst och erbjöd rollen till Jennifer Hale, som vi kände matchade karaktären.

Jag förstår att vissa fans är oroliga över ändringen av röst vid den här punkten i serien, men Jennifers prestation var bortom vad vi föreställt oss. Jag är säker på att hennes porträttering av Bayonetta kommer att överträffa våra fans förväntningar. - Yusuke Miyata, spelregissör.

Om man å andra sidan planerar att spela Bayonetta 3 på japanska, förblir röstskådespelerskan för henne Atsuko Tanaka.

Spelet släpps 28 oktober till Nintendo Switch.