Om exakt en vecka är det dags för oss att återvända till den råttinvaderade medeltiden i uppföljaren A Plague Tale: Requiem. Vi har redan fått höra om de 300 000 råttor som kan visas på skärmen samtidigt och vad som kommer att krävas av våra datorer, men i den senaste trailern är det en annan typ av hårdvara som står i fokus.

Fokus för den ligger nämligen på huvudkaraktären Amicias armborst och vad hon kan göra med det. I det första spelet var hon för det mesta tvungen att förlita sig på sin förhållandevis fjösiga slunga, men i uppföljaren är hon betydligt dödligare. I trailern får vi se henne sätta en del headshots med sitt nya vapen, men med det sagt lär vi inte kunna förlita oss helt och hållet på våld, troligen på grund av brist på ammo.

Armborstet har dock andra användningar, som att skjuta reppilar på väl valda platser för att till exempel slita ner träställningar och på så sätt ta sig framåt. Det finns även specialammo, som eldpilar, och slungan har hon också kvar. Hennes attityd är även betydligt mer luttrad än i det första spelet, även om hon inte direkt var någon mes i det heller.

Den 18 oktober släpps A Plague Tale: Requiem till pc, Playstation 5, Xbox Series X/S och Nintendo Switch.