Bethesda har inte direkt skämt bort oss med material från Starfield efter den matiga gameplay-premiären vi fick i juni. Nu har vi dock fått ett kort snack med Todd Howard där han svarar på några frågor om spelet och visar ett och annat gameplay-klipp.

En otroligt viktigt del av ett rollspel är interaktionerna med karaktärer i världen, och Howard säger att de gått tillbaka till vad han skulle kategorisera som ett klassiskt Bethesda-dialogsystem, med "speech checks" och dialogval som påverkas av hur man bygger sin karaktär. Det inkluderar även ett övertalningssystem där man spenderar poäng i dialogerna för att försöka övertala den man pratar med.

Och det ser ut att bli mycket att snacka om, för spelet ska nu ha över 250 000 rader dialog, vilket är betydligt mer än vad de rapporterade i slutet av 2021. Som jämförelse har Skyrim 60 000 rader dialog, medan Fallout 4 har 111 000 rader.

På frågan om Starfield är "hard sci-fi", alltså så realistiskt som möjligt, svarar Howard att de själva tycker att det lutar åt det hållet, men att de prioriterat att göra spelet roligt att spela. Ett exempel är att man inte kan få slut på bränsle och bli helt strandsatt i rymden. Istället begränsar ens bränsle och "grav-drive" hur långt man kan färdas i ett svep, men man får aldrig helt slut på bränsle.