"Speltester" har anordnats tidigare, men nu är det dags för en öppen beta för Torchlight: Infinite. Precis som tidigare spel i serien ska vi ner i hålor för att härja runt bland monster och loot, men denna gång är det med en free-to-play-modell. För att göra er ännu mer skeptiska kan vi även nämna att det utöver pc även släpps till Android och Ios (med cross-play). Utvecklingen står XD Inc. för, som främst sysslat med webbläsar- och mobilspel.

Steam har de valt att släppa spelet i early access snarare än att anordna ett regelrätt betatest, och de omdömen som trillat in sedan gårdagen är "blandade". Vissa säger sig ha riktigt kul med det och ser potentialen, medan andra kort och gått inte anser att det ens kan klassas som Torchlight eller att det känns som en halvdan port av ett mobilspel.

Men "det är inte lika P2W som Diablo Immortal" är ju alltid nåt, och vissa som deltagit i de tekniska testerna uppger att utvecklarna verkar benägna att lyssna på den feedback de får. Så vem vet, kanske kan de polera spelet till något vettigt under den öppna betan/early access.