Utvecklarna på Kodo Linjia säger sig ha hämtat inspiration från spel som Factorio och Rimworld i skapandet av rymdkolonisimulatorn Stardeus, och sämre inspirationskällor kan man ju ha. Nu är spelet släppt i early access på Steam, och de inledande intrycken ser positiva ut.

Spelet utspelar sig alltså på ett rymdskepp med en slumrande besättning och en uppsättning drönare. Som skeppets AI måste man sedan fixa till det och även besluta om besättningen ska räddas eller utnyttjas. Syre, mat, energi och andra behov måste tillgodoses, och man får själv välja hur skepet ska utformas, och med hjälp av automatisering kan man få produktionen att gå på löpande band. Ett fullt fungerande skepp kan sedan användas för att utforska universum och olika planeter för att hitta resurser.

De tror att Stardeus kommer att förbli i early access i 2–3 år, och i dagsläget är grundupplevelsen fullt spelbar. Det finns två olika startscenarier i skrivande stund: standardvarianten "Wrecked", som även inkluderar en nybörjarguide, såväl som det något mer öppnare "Leaving Earth".