Om en dryg vecka släpps Bayonetta 3, men istället för spelmekanik och handling har diskussionen kring spelet under de senaste dagarna istället kretsat kring hjältinnans röst. Vi fick ju nämligen veta tidigare under månaden att Jennifer Hale skulle ta över stafettpinnen, eftersom "överlappande omständigheter" gjorde det svårt för Hellena Taylor att reprisera rollen.

Det höll Taylor inte med om, och meddelade i en att hon tackat nej till rollen eftersom hon tyckte att den erbjudna summan på 4000 $ (44 600 kr) var förolämpande låg. I videorna hänvisade hon till Hale som "den nya tjejen" och hävdade att hon själv var Bayonettas riktiga röst, samtidigt som hon manade till bojkott av spelet.

Nu har Jennifer Hale släppt ett uttalande, även om det är hyfsat barskrapat på grund av det sekretessavtal hon måste lyda. Hon skriver att hon varit med i samfundet av röstskådespelare länge och stödjer allas rätt att betalas bra och konsekvent. Hon vill även att alla tänker på att spelet skapats av ett helt team av hårt arbetande personer och hoppas att folk har ett öppet sinne till vad de skapat.