Så var det dags för nästa kapitel i sagan om röstskådespeleriet i Bayonetta 3 (läs del 1 och del 2). Bloomberg (möjlig betalvägg) och Jason Schreier har grävt djupare i händelsen och pratat med påstått insatta källor som hävdar att Hellena Taylor – som gjort rösten till Bayonetta i de två första spelen – erbjöds betydligt mer än de 4000 dollar (44 000 kronor) hon själv hävdar för att reprisera rollen.

I själva verket ska Platinum Games ha varit angelägna att återigen anlita Taylor och sägs ha erbjudit henne 3000-4000 dollar per inspelningssession på fyra timmar, med minst fem sådana sessioner planerade. Med andra ord totalt 15 000–20 000 dollar (166 000–220 000 kronor), vilket även ska stärkas av dokument som Bloomberg har granskat. Enligt källorna ska Taylor ha kontrat med ett krav på en sexsiffrig summa, alltså över 100 000 dollar, såväl som en summa för varje sålt spel, ungefär som Stimpengar eller royalties.

Det ska Platinum inte ha gått med på, utan anordnade auditions som ledde till att branschveteranen Jennifer Hale istället anlitades. Taylor ska sedan ha erbjudits en gästroll i spelet som skulle ha spelats in under en session. Med andra ord är det möjligt att de 4000 dollar som Taylor hänvisar till endast handlade om denna gästroll, och inte huvudrollen som Bayonetta, men det är bara spekulationer.

Taylor har svarat på dessa påståenden och hävdar att det är rena lögner från Platinum Games eftersom de vill "rädda sitt anseende och spelet". Även VGC säger sig dock ha pratat med insatta källor, och de ska ha gett i princip samma version som den som Bloomberg rapporterar.

Med det inte sagt att dessa uppgifter stämmer. Det är fortfarande ord som står mot ord, och Taylor själv säger att hon nu bara vill lämna hela spelserien bakom sig.