Höjdpunkten i gårdagens Konami-uppvisning var givetvis Silent Hill 2 Remake, men det utannonserades ju en hel del annat med koppling till den olycksbådande staden. Nedan går vi lite snabbt igenom vad som visades upp i spelväg.

Silent Hill f

Trailern visar oss en stad som ger distinkta Silent Hill-vibbar, men i Japan. vi följer en skolflicka som blir allt mer illa åtgången för varje scenskifte: Först ser hon hyfsat normal ut; sedan ses hon hasa längs vägen medan hon släpar på ett järnrör; därefter är hon barfota och blir nästan fångad av något blom- eller svampliknande väsen i en gränd; och till sist sitter hon framför en torii-port medan blomväsendet från tidigare till synes har tagit över henne, varpå hennes ansikte slafsar ner från skallen.

Spelet ska utspela sig i 60-talets Japan och utvecklas av taiwanesiska Neobards Entertainment. Inga plattformar eller släppdatum har nämnts.

Silent Hill: Townfall

Detta är en spinoff vi inte vet särskilt mycket om. Den utvecklas av No Code Studios, som tidigare gjort Stories Untold och Observation. Båda är riktigt uppskattade äventyrsspel i skräckgenren, där mycket handlar om att knappa på datorer, använda övervakningskameror och styra maskiner för att komma underfund med hur man ska ta sig vidare.

Silent Hill: Ascension

Härnäst har vi ett spel som för tankarna åt titlar som The Quarry, eftersom Konami själva hänvisar till det som en "interactive video streaming experience". "Miljontals spelare" ska bevittna vad som händer i realtid och kunna påverka vad som händer, och begår man misstag så får man helt enkelt leva med det (till skillnad från karaktärerna, som kan få dö med det).

Bakom projektet står en hel radda aktörer, som Dead by Daylight-utvecklaren Behavior Interactive, Bad Robot Games och DJ2 Entertainment. Släppet sker under 2023.

Utöver ovan nämnda spel fick vi oss även en titt på den nya film som ska komma ut: Return to Silent Hill.