Euro Truck Simulator 2 firade tio år på marknaden för ett par dagar sedan, och via sin blogg delade de med sig av lite intressanta siffror från denna märkligt populära simulator. De skriver själva att spelets framgång och placering på topplistor i samband med släppet hösten 2012 kom som en överraskning. Chocken fortsatte i och med släppet på Steam några månader senare, där det också blev en bästsäljare.

Sedan dess har 13 miljoner exemplar av spelet sålts, och därtill har de lyckats kränga 80 miljoner stycken DLC. Det ska dock tilläggas att dessa DLC:n inte bara inkluderar matiga expansioner med hela nya länder att utforska och dylikt, utan även mindre saker, som speciella lackeringar för lastbilarna. Det är likväl imponerande siffror, och visst är det kul när något så pass nischat blir till en jättegrej?

Det skriver även att de hoppas att spelet får leva i tio år till och att har många funktioner de fortfarande vill implementera, vilket kanske inte låter sådär jättelovande för personer som är sugna på en regelrätt uppföljare.