I går vankades det nyheter från Resident Evil, och utöver en tittResident Evil 4 Remake fick vi även se lite från Resident Evil Village: Gold Edition, som bland annat kommer att inkludera den nya kampanjen Shadows of Rose såväl som möjligheten att spela spelet ur tredjepersonsvy.

Gold Edition släpps om en vecka, den 28 oktober, men redan nu kan man testa hur det känns att panga varulvar och passa sig för lady Dimitrescus döttrar. En ny demo har nämligen släppts till Playstation 4/5, Xbox One, Xbox Series X/S och pc. Demon är begränsad till 60 minuter, så se till att få maximal valuta för pengarna om ni bestämmer er för att testa.

I Shadows of Rose-kampanjen – som är en del av Winter's Expansion – är det inte Ethan Winter vi får styra, utan dottern Rose, som irrar runt i en minnesvärld där hon interagerar med både nya och bekanta karaktärer. Capcom uppskattar speltiden till runt fyra timmar. Vidare kommer Winter's Expansion med nya karaktärer till Merceneries-läget, vilket innebär att vi kommer att få spela som lady Dimitrescu.