Marschen mot släppet av Warhammer 40K: Darktide fortsätter med ytterligare en genomgång av en av spelets klasser. För några veckor sedan var det Zealot Preacher som visades upp och den här gången är det Ogryn Skullbreaker som står i fokus.

Ogryn är människoliknande varelser, med skillnaden att det är betydligt större och starkare, och något mer trögtänkta. Precis som deras storlek antyder trivs de bäst på frontlinjen, och skullbreaker-klassen anammar detta till fullo. De trivs bäst med närstridsvapen och sköldar, men kan även bestyckas med bland annat riktigt dödliga hagelgevär.

Därtill är de riktigt tåliga mot både toughness-skada (en sekundär hälsomätare som reduceras innan man tar faktisk skada) och vanlig skada. De har förhöjd närstridsskada och höjer dessutom sin toughness varje gång de dödar en fiende i närstrid. Vidare är det en klass som fokuserar på support, och kan därför återuppliva och assistera andra spelare snabbare.

Klassförmågan kallas för Bull Rush, där ogryn rusar framåt och knuffar tillbaka fiender, varpå han får ökad rörelsehastighet och attackhastighet under begränsad tid. Mer info om klassen här. Totalt finns det fyra olika arketyper i spelet – ogryn, zealot, veteran och psyker – som sedan har olika varianter som låter en skräddarsy karaktärens personlighet och dylikt.

Warhammer 40K: Darktide släpps 30 november till pc och till Xbox Series X/S kort därefter.