Redfall är vampyrspelet från Arkane Studios Austin som ska släppas under den första halvan av 2023, men hittills har reaktionerna varit rätt skeptiska. Arkane försäkrar dock att det förhoppningsvis ska kännas som ett klassiskt Arkane-spel som man kan spela ensam, även om fokus ligger på co-op.

Lagom till halloween har de nu släppt en ny trailer, och istället för action är det spelets läskigare sida som visas upp. Vi ser bland annat en reslig vampyrdonna med förkärlek för den klassiska skräckfilmsmanövern där ondingar långsamt lägger handen på dörrkarmen innan de kliver in i rummet.

En annan, svävande vampyr tycks i sin tur besitta förmågan att slå av och på vår ficklampa, så att hon kan smyga sig på och skrämma livet ur oss. Men det blir inte bara skräckfyllda vampyrmöten i trånga utrymmen, utan även en hel del renodlad action på öppna ytor.

Rent spelmekaniskt påminner Redfall vid första anblick om spel som Left 4 Dead, men i Redfall är spelvärlden öppen att utforska lite som man vill, så länge ens karaktär är stark nog att klara av motståndet. Läs mer om upplägget här.

Under den första halvan av 2023 släpps det alltså till pc och Xbox Series X/S, och det inkluderas i Game Pass från start.