Xbox-chefen Phil Spencer fortsätter att försäkra Playstation-ägare om att man tänker fortsätta släppa Call of Duty till Sonys konsol även om Microsofts köp av Activision Blizzard blir av. Spencer medverkade i gårdagens avsnitt av videopodden Same Brain, och när ämnet togs upp sa han så här:

Vi tar inte bort Call of Duty från Playstation, det är inte vår avsikt. Vår avsikt är inte att göra det, och så länge det finns en Playstation där ute att släppa spel till så har vi för avsikt att fortsätta släppa Call of Duty till Playstation - på samma sätt som vi gjort med Minecraft sen vi tog över det.

Betryggande ambitionner, men faktiskt inte ett uttryckligt löfte. Microsoft har lovat att släppa CoD-spel i flera år till om affären går igenom, men man har inte sagt exakt hur länge (eller om det finns en bortre gräns). Konkurrensen kan också påverkas om nya CoD-spel kommer ingå i Game Pass medan Playstation-ägare får betala fullpris för dem.

Affären granskas av konkurrensorgan i flera länder, och i intervjun säger Spencer att han tror att det kan vara klart senast i juni 2023.