För 25 år sedan släpptes Myst-uppföljaren Riven, och nu är det dags för en officiell remake. Cyan har släppt en utannonseringstrailer som egentligen inte visar något annat än en logotyp och det faktum att remaken är under utveckling. Men de har även släppt en kort FAQ-sida med lite info om projektet.

Där får vi veta att remaken kommer att få 3D-utrymmen man kan röra sig fritt i, istället för att man klickar sig fram från scen till scen som i originalet. Andra navigeringsmetoder kan dock komma att utannonseras senare, så vi ska nog inte bli förvånade om vi även får ett klassiskt peka-och-klicka-läge.

Riven-fantaster vet säkert att moddprojektet Stary Expanse har pågått i över ett decennium nu, som ämnade att göra just en 3D-version av Riven. Cyan har faktiskt varit i kontakt med teamet bakom modden i ett par år och har fått tillåtelse att använda en del av dess arbete som referens för att komma igång med utvecklingen av remaken. Starry Expanse har sedermera lagts ner, men en av medlemmarna har anställts av Cyan.

Mer än så vet vi inte om projektet nu – inga plattformar, inga släppdatum.