Om man suktat efter ett strategispel med Xcom-liknande strider så får man under inga omständigheter missa Warhammer 40,000: Mechanicus. Har man lik förbaskat gjort det så finns det nu inga fler ursäkter, eftersom det skänks bort på Epic Games Store fram till i morgon.

Spelet kretsar krig turordningsbaserade strider där man inte lirar som biffiga space marines, utan istället som enheter från maskindyrkarna i Adeptus Mechanicus-orden. Mellan striderna måste man besluta sig för vilket rum man ska gå till härnäst, och dessutom fatta svåra beslut där man får väga habegäret mot riskerna. Därtill har spelet riktigt bra musik och en handling som skrivits av Ben Counter, som författat flertalet böcker och noveller i Warhammer-universumet.

Spel nummer två som just nu skänks bort är Saturnalia, där man som en uppsättning karaktärer utforskar en avsides belägen by som byter form varje gång en av ens karaktärer dör. Pusslen man sedan måste lösa är starkt kopplade till spelvärlden, och inte bara abstrakta hittepå-uppgifter.