Den 3D-pixliga härligheten som är Octopath Traveler II har återigen visat upp sig (se en längre genomgång här), och denna gång fokuserar trailern på två av spelets åtta huvudkaraktärer. Partitio är en köpman som kan köpa föremål från stadsbor och anlita andra personer för att få olika fördelar. Inte helt oväntat verkar hans motivation kretsa motivation kring guld och framgångsrika affärer.

Osvald är i sin tur en lärd man som döms för att ha mördat sin fru och dotter. Hans strävan blir därmed att fly från den isande fängelsestad han skickats till. Till hjälp har han en förmåga som låter honom luska ut information om stadsbor och fiender. Alternativt kan han bara ge dem stryk och ta deras saker.

Precis som i föregångaren kommer deras separata berättelser att sammanvävas med de andra huvudkaraktärernas. Spelet utspelar sig i världen Solistia, som ska bjuda på varierande miljöer och olika sätt att resa runt, inklusive med kanoter, färjor och egna fartyg. Karaktärerna har även den nya stridsförmågan Latent Powers, som kan användas efter att en mätare fyllts upp i strid, ungefär som Final Fantasys Limit Breaks.

Octopath Traveler II släpps 24 februari till Nintendo Switch, Playstation 4/5 och pc.