Efter idel toppbetyg har God of War Ragnarök seglat upp som en stark kandidat till kommande Årets spel-utmärkelser. Icke oväntat alls, men faktum är att ett visst Elden Ring ligger ännu bättre till betygsmässigt.

När samlingssiten Metacritic sammanställt och omräknat betyg från 117 spelpublikationer är snittet 94 av 100 (för PS5-versionen). Metacritic särredovisar olika plattformar, så för Elden Ring är snittet 94 av 100 på pc och 96 av 100 på Xbox Series och PS5. Sammantaget alltså aningen högre snitt än för GoW Ragnarök.

Mönstret går igen på Opencritic. De håller sig med en siffra per spel (kallas "Top critic average"). Ragnarök har där 94 av 100 medan Elden Ring når 95.

Tämligen jämnt skägg alltså, och två duktigt höga snittbetyg. Men - de här siffrorna är ingen garanti för GOTY-vinst, men givetvis starka indikationer på åt vilket håll det blåser på diverse redaktioner. Och en prestigevinst för Fromsoftware.

FZ gav högsta betyg till God of War Ragnarök. Det är det tredje spelen vi ger en femma i år, efter Elden Ring och Horizon Forbidden West. Hur långt dessa spel räcker i jakten på FZ:s Årets spel-utmärkelse ger vi svaret på strax innan jul.