Stora uppköp i spelbranschen har nästintill blivit vardagsmat under de senaste åren, med affärer som Microsofts uppköp av Zenimax och deras pågående förvärv av Activision Blizzard. Men en som inte tycks kunna lockas till någon av branschjättarna är Hideo Kojima.

I det senaste avsnittet av hans podcast Brain Structure – med Geoff Keighley som gäst – tog han upp ämnet och sa att han dagligen tar emot erbjudanden från hela världen om att köpa Kojima Productions.

Vissa av dessa erbjudanden ska involvera "löjligt höga summor", men Kojima säger sig inte vara intresserad av pengarna, eftersom han startade studion för att kunna skapa de spel han vill skapa. Han tror därför att han inte kommer att acceptera ett sådant erbjudande så länge han lever.

Kojima Productions sägs just nu jobba på en uppföljare till Death Stranding, vilket Norman Reedus råkade avslöja. De verkar dock ha minst ett annat projekt på gång, som ska involvera skådespelarna, Elle Fanning, Margaret Qualley och Shioli Kutsuna. Projektet skulle kunna vara det skräckspel vid namn Overdose som det ryktats om tidigare.