Om spelgudarna hade varit på Bethesdas sida hade miljoner människor i detta nu suttit som på nålar, med ett nyinstallerat Starfield som bara väntar på att upptäckas. Men det var de inte, och rymdresan dröjer till nästa (v)år.

Därmed behåller The Elder Scrolls V: Skyrim greppet om dagens datum. Det släpptes ju den 11/11/11, och tanken var att Starfield skulle ta över den sifferkombinationen på dagen elva år senare. En plan som alltså sprack. Så vi får rikta dagens uppmärksamhet mot födelsedagsbarnet Skyrim - 11 år i dag, hurra!

Den senaste säljsiffran sa att 30 miljoner spel sålts, men eftersom den är från 2017 lär det ha hänt en del där. Noterbart är hur många plattformar det finns till: det släpptes ju förrförra konsolgenerationen, så på premiären var det pc, PS3 och Xbox 360 som gällde. Sen har det kommit till PS4, Xbox One, Switch, PS5 och Xbox Series, till köksbord (japp) och dessutom i VR-skrud till både PSVR och Steam VR-kompatibla ansiktskärmar. Fast kanske bäst av allt: röststyrt på Amazon Alexa. Snälla grafikkrav där.

Elder Scrolls VI är som du säkert sett under utveckling. Men det lär dröja; Todd Howard sa i somras att det är i "pre-production". Förhoppningsvis spelar vi det innan Skyrim fyller två decennier.