Forever Skies är vad vissa skulle beskriva som "Subnautica i luften", och det ligger det nog något i. En pc-demo släpptes för ett tag sedan (hittas här), som trots vissa skavanker skvallrade om ett riktigt intressant koncept där man åker runt i en flygande bas ovanför ett hav av damm.

Det var tänkt att släppas i early access någon gång i år, men nu meddelar utvecklaren Far From Home att det försenas till nästa år. De säger att de fått väldigt bra omdömen från demospelarna, men att de även påpekade en del brister med spelet. Dessa brister vill de fixa innan spelet early access-släpps, till viss del även för att spelet fått rätt stor uppmärksamhet och ser ut att locka fler spelare än de förutsett.

En sak som nu kommer att finnas redan från start – istället för att läggas till som en första stor uppdatering – är världen under det giftiga dammolnet. Dit beger man sig under kortare expeditioner, och platserna man utforskar där kommer med stora risker och stora belöningar.

Andra saker de jobbar på inför och efter släppet är större variation på platserna man besöker ovan dammet, skador på och reparation av skeppet, bättre möjligheter att skräddarsy sitt skepp och co-op för upp till fyra spelare.

Forever Skies ska släppas i early access under den första halvan av 2023.