GTA-serien är i dag en av underhållningsbranschens mest kända varumärken, med flera hundra miljoner sålda spel. Och om ödet (eller rättare sagt Sam Houser) velat annorlunda kunde vi haft en Hollywoodfilm, med Eminem i en roll och med Tony Scott (som gjorde Top Gun) i regissörsstolen.

De här smaskiga uppgifterna serveras i andra avsnittet av podden Bugzy Malone's Grandest Game, och uppgiftslämnare är en Kirk Ewing. Han känner bröderna Houser på Rockstar och vid tiden för GTA 3-releasen jobbade han som Hollywoodagent. En tid efter GTA 3-releasen ska en producent från Los Angeles ha ringt upp Ewing med ett förslag på en GTA-film med just Eminem som skådespelare och Tony Scott som regissör. Men när Ewing la fram förslaget för Houser-bröderna ska de ha sagt att de inte var intresserade.

Noterbart är att GTA 3 var den första riktiga storsäljaren i serien. Och enligt podden ska Houser där ha förstått varumärkets potential och lagt eventuella filmplaner på is. Och med 170 miljoner sålda GTA V kan man väl konstatera att de satsade rätt.