I mitten av året började det florera rykten om en fristående enhet som låter en streama Xbox-spel direkt till sin tv, utan behov av en konsol. Satsningen sades gå under arbetsnamnet Keystone, och bensin kastades på elden när en liten vit låda skymtades på en bokhylla i en bild som Phil Spencer lade upp på Twitter. Xbox-kontot på Twitter antydde sedan att det rörde sig om en "gammal prototyp" av något.

Och visst var det Keystone som låg där uppe, men vänta er inte att se den i handeln inom en nära framtid. Utvecklingen av Keystone har nämligen fått hyfsat låg prioritet hos företaget, helt enkelt eftersom den är för dyr att tillverka i dagsläget.

Konsolen som vi byggde och som folk nu har sett, Keystone, var dyrare än vad vi ville när vi faktiskt byggde den av den hårdvara som vi hade inuti, och vi beslutade oss för att fokusera det teamets ansträngningar på att leverera streaming-appen till smart-tv.

Det är vad Phil Spencer sa i podden Decoder. Han säger dock att de fortfarande är intresserade av att göra projektet till verklighet när de lyckas göra priset tillräckligt lågt för att det ska vara värt att köpa en Keystone istället för en Series S. Inget är så klart hugget i sten, men han nämnde 99–129 dollar (1050-1350 kr) som ett rimligt spann.