Hej och välkomna till ytterligare ett rafflande avsnitt av "Phil Spencer lovar att Call of Duty ska bli kvar på Playstation". Den här gången handlar det dock om något lite mer konkret, eftersom Spencer tycks vara rätt trött på att ständigt få frågor om det och givetvis även vill säkerställa att uppköpet av Activision går igenom.

I podden Decoder säger han att tanken på ett kontrakt där de lovar att Call of Duty ska förbli på Playstation "för alltid" är löjlig, men att han inte har några problem med att ge ett löfte som både Sony och tillsynsmyndigheter är nöjda med.

Vidare betonar han att detta inte kommer att komma med några motkrav, såsom att Game Pass ska bli tillgängligt på Playstation, och heller inte att spelen bara kommer att bli tillgängliga på konsolen via streaming. Kort och gott menar han att det inte finns några baktankar och att han inte gömmer något bakom ryggen.

Vad som skulle göra Sony och tillsynsmyndigheter som granskar uppköpet nöjda vet vi så klart inte, men någon form av skriftlig överenskommelse lär det handla om, snarare än bara muntliga löften.