Blizzard ger inte ut sina egna spel i Kina, utan har istället förlitat sig på samarbetspartnern Netease sedan många år tillbaka. Det nuvarande avtalet mellan de båda bolagen går ut den 23 januari, men förhandlingarna om villkoren för att förlänga det har stött på så pass stora problem att de nu väljer att avsluta samarbetet.

Det innebär att spel som Diablo 3, World of Warcraft, Overwatch, Starcraft med flera inte kommer att fungera i landet efter 23 januari. I ett pressmeddelande skriver Blizzard att Diablo Immortal inte kommer att påverkas, eftersom det täcks av ett annat avtal.

Vidare säger de att de inte lyckats komma till en överenskommelse som: "lever upp till Blizzards driftsprinciper och engagemang för spelare och anställda". Det innebär dock inte att kineserna kommer att bli utan Blizzards spel för alltid, och de letar redan efter en ny partner att samarbeta med.

Netease har släppt ett liknande uttalande som antyder att beslutet kan ha att göra med data om kinesiska spelare, medan företagets chef för globala investeringar och partnerskap, Simon Zhu, uttryckte sig lite mer bryskt på Linkedin:

One day, when what has happened behind the scene could be told, developers and gamers will have a whole new level understanding of how much damage a jerk can make.

Det är oklart vem sagda "jerk" är.