För ett par veckor sedan rapporterade vi om att det fanns tecken på att Ubisoft var på väg att återvända till Steam, och nu har detta bekräftats. I ett uttalandet till Kotaku säger talespersonen Jessica Roache att:

Vi utvärderar konstant hur vi ska leverera våra spel till olika publiker, vart de än är, samtidigt som vi tillhandahåller ett konsekvent ekosystem via Ubisoft Connect. Assassin's Creed Valhalla, Anno 1800 och Roller Champions finns bland de Ubisoft-titlar som kommer att släppas på Steam.

Assassin's Creed Valhalla har redan fått en sida på tjänsten, där vi ser att det kommer att släppas den 7 december, alltså om två veckor.

Ubisoft har under flera år dissat Steam i favör för den egenutvecklade plattformen Ubisoft Connect (tidigare Uplay) såväl som Epic Games Store, och de har inte berättat varför de nu återvänder. Vi vet heller inte i vilken utsträckning de återvänder och om alla framtida spel kommer att släppas på plattformen. Tilläggas bör även att man fortfarande kommer att behöva ha ett Ubisoft Connect-konto, även om spelet köps via Steam.