Steam-sidan för The Callisto Protocol har uppdaterats med info om det Season Pass som kommer med Digital Deluxe-utgåvan av spelet.

Något som spelmedier och fans reagerade på var några rader om att det kommande tillskottet Contagion Bundle ska inkludera 13 nya dödsanimationer för huvudkaraktären Jacob. Detta tolkade vissa som att redan existerande animationer i spelet i princip låsts bakom en betalvägg, men enligt ett uttalande från Striking Distance Studios-chefen Glen Schofield är så inte fallet.

Twitter skriver han att de inkluderat så mycket innehåll de bara kan i grundspelet som släpps 2 december, så länge det hållit tillräckligt hög kvalitet. Dödsanimationerna och det andra innehållet som inkluderas i Season Pass är istället saker som de över huvud taget inte har börjat jobbat på än, utan som de kommer att utveckla under det kommande året. Att de nämnde just dödsanimationerna är för att spelare gillar dem och har bett om fler.

Ovan nämnda Contagion Bundle inkluderar spelläget Contagion, som beskrivs som en ultimat survival/horror-upplevelse. I det får man tillgång till mindre ammo och hälsoföremål, permadeath och en skräddarsydd svårighetsgrad.

Vidare kommer Season Pass med Riot Bundle, som inkluderar ett nytt område i Black Iron-fängelset där man får slåss mot vågor av fiender och undan för undan uppgradera eller skapa nya vapen. Avslutningsvis inkluderar Season Pass även handlings-DLC som låter oss gräva djupare i spelets mörka hemligheter, och mer än så vet vi inte.