Valheim är fortfarande i early access och det lär inte bli tal om att börja utveckla en uppföljare inom en nära framtid, men det vore konstigt om inte tanken slagit Iron Gate. För det är klart den har, och i en intervju med Gamesradar har de snackat lite om ämnet.

På frågan om det kan komma en uppföljare svarar lead artist Robin Eyre ja, men att hans personliga idé för en spinoff redan har ratats. Han ville skapa ett sidoskrollande spel där man lirar som grådvärgar – en typ av fiende i Valheim – och slåss mot vikingar. Saker man får i det spelet skulle sedan kunna tas med till Valheim.

Något sådant spel blir det alltså inte, men de verkar åtminstone ha trevande planer på vad som kan bli aktuellt efter Valheim. Men att Iron Gate ska stressa ut Valheim för att börja med en uppföljare är nog inte något vi behöver oroa oss över, eftersom de hittills tagit god tid på sig att få klart det material de släpper och heller inte har frossat i nyanställningar och expansioner, trots spelets stora framgång.