Redan 2019 var det tänkt att rebooten av anrika The Settlers skulle släppas, ett år efter att den utannonserades. Men så blev det ju inte, och det som följde var en kavalkad av förseningar. I januari i år visades det återigen upp, och FZ:s Fredrik Eriksson delade med sig av sina intryck i en förhandstitt.

Då var tanken att det skulle släppas 17 mars, men bara några veckor innan släppet meddelade Ubisoft att de baserat på återkoppling från ett slutet test beslutat sig för att ställa tillbaka rebooten i ugnen på obestämd tid.

Nu har vi till slut (återigen) ett datum att sätta siktet på, och det är 17 februari 2023 som gäller. Det är då spelet, vars fullständiga titel är The Settlers: New Allies, ska släppas till pc, och som grädde på moset meddelar Ubisoft även att spelet dessutom är under utveckling till Xbox, Playstation, Nintendo Switch och streamingtjänsten Amazon Luna.

I videon ovan går de kort igenom hur spelet har förändrats, och att döma av kommentarerna är alla inte helt nöjda över inriktningen.