Det fan-skapade mästerskapet Smash World Tour (SWT) har meddelat att de måste ställa in både den kommande Smash World Your-turneringen för 2022 såväl som hela det världsomspännande mästerskapet som skulle ha anordnats under 2023. I ett inlägg på Medium skriver de att de utan förvarning kontaktades av Nintendo den 23 november och fick veta att de inte längre fick vara verksamma.

De säger att beslutet kom som en chock eftersom de haft bra kommunikation med Nintendo under det gångna året och även diskuterat att få en officiell licens att fortsätta med sin verksamhet, precis som konkurrenten Panda redan har fått. Organisatörer av olika Smash-turnerningar i världen ska dock ha tvekat att ansluta sig till Smash World Tour eftersom de hört från Pandas vd att de snart skulle slå igen portarna.

Nintendo försäkrade att SWT skulle kunna fortsätta även utan licens och att Nintendo skulle prata med Pandas vd. Vd:n ska dock ha fortsatt med sina aktiviteter, och processen med att tilldela eller neka en officiell licens till Smash World Tour drog ut på tiden hos Nintendo.

Till slut ska Nintendo i november ha meddelat att Smash World Tour enbart får anordnas med en officiell licens och att en sådan inte kommer att utfärdas för 2022-turneringen eller några aktiviteter under 2023.

I ett uttalande till Kotaku bekräftar Nintendo att de inte lyckats nå en överenskommelse angående ett fullständigt Smash World Tour-mästerskap under 2023, men att de inte satt några käppar i hjulet för 2022:s avslutande turnering. Smash World Tour menar i ett svar att detta är en lögn och bifogar ett meddelande de säger sig ha fått från Nintendo, som nämner att både turneringen och mästerskapet inte får genomföras utan en licens.

Ord står alltså mot ord, och det här är nog inte sista sleven av den här soppan. Se till att läsa hela SWT:s version av vad som hänt, eftersom vi inte tagit med absolut allt ovan.