Spelsugna ungdomar (och en del äldre) hade en tung söndagsmorgon - Fortnite låg nere för uppdatering. Men sen kom belöningen i form av en rejäl uppdatering till nytt kapitel och ny säsong. Eller Chapter 4, Season 1 som det officiella namnet lyder.

Med det kommer en rad nyheter, där den kanske största är en ny ö att kriga om. Annat är crossmotorcyklar (som du kan skjuta från medan du kör), möjlighet att bli och färdas som snöboll, nya vapen (bland annat en massiv hammare), möjlighet att slänga sig över hinder, med mera.

Ditt lag kan också lägga beslag på specifika områden (Point of Interests) genom att uppehålla sig där en tid, och när området är ert ser ni alla fiender och kistor inom det på kartan. En annan nyhet är Augments, diverse förstärkningar som erbjuds under matchens gång. Det kan vara snabbare reload eller att fordonen inte behöver tankas.

För dig som är intresserad av tekniken rekommenderas den här sidan som berättar att uppdateringen använder den senaste versionen, 5.1, av Unreal Engine-motorn, samt vad det innebär.