Den taktiska skjutarserien IGI ska återupplivas, fick vi veta i slutet av september. Då fick vi en gameplay-trailer att glutta på, och nu har Antimatter Games släppt ytterligare videomaterial från spelet. De tackar för det varma mottagande som seriens återupplivning har fått och säger att de vill ge oss en titt på världen som de håller på att bygga i IGI Origins.

Spelet blir en prequel till det första spelet i serien och utspelar sig under 1980-talets kalla krig. Som den före detta SAS-soldaten Michael King måste man infiltrera diverse anläggningar och läger, och hur mycket väsen man gör ifrån sig bestämmer man själv. Vi ska kunna smyga in och tyst utföra våra uppdrag eller köra en Rambo och bara plöja på.

Det tycks finnas en del miljövariation, med uppdrag dag som natt i skogar, stugbyar och militärläger. Unreal Engine 5 är det som gäller, men något släppdatum har vi inte fått än.

Spelet ska heller inte blandas ihop med det norska försöket att återuppliva serien från 2017, som på fullaste allvar var tänkt att heta IGI: Vi går inn.