Dead Island 2 och dess förseningar har blivit något av en följetong i spelbranschen. Det sköts upp senast i mitten av november – då till 28 april 2023 – och som plåster på såren utlovades en ny gameplay-trailer i december. Lyckligtvis har trailern inte skjutits upp, för ni ser den ovan.

Och visst ser LA – eller Hell-A – inbjudande ut. Trots zombieapokalypsen är det fortfarande en soldränkt destination med diverse sevärdheter, och dessutom med zombier att ta ut sina aggressioner på. Dambuster Studios verkar ha lagt ordentligt krut på hur zombierna krossas, skärs itu och skjuts i bitar, och de kommer dessutom i flera olika varianter, storlekar och intelligensnivåer.

Vapenvariationen tycks även den vara bra, med närstridsvapen som knivar, spjut, yxor och björnklor, såväl som en hel del skjutvapen. Därtill kan man mixtra med vapen för att skapa egna kreationer, som elektriska machetes.

28 april ska Dead Island 2 släppas till pc, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series X/S, och vi håller tummarna för att det inte blir några fler förseningar. Trailern ovan var en del av en längre livestream där de bland annat visade upp spelets samlarutgåva, och ni ser hela streamen här.