Uncharted-serien ska rebootas och utvecklingen görs inte av Naughty Dog, även om Sonys guldkalv initialt kommer att bistå med sin expertis. Detta enligt The Leak (passande namn), som fått uppgifterna till sig via två oberoende källor. Man ska ha tryckt på reboot-knappen tidigare i år. Den nya studions identitet röjs ej, men Naughty Dog ska alltså till en början hjälpa till.

Att Sony på något vis vill se en framtid för Uncharted-spel är på alla sätt rimligt. Serien har sålt i över 41 miljoner exemplar och även om filmen inte blev en kritikerraket blev den en publiksuccé.

Det har antytts att Naughty Dog satt ihop ett team för Uncharted och de har sagt att "det är en värld vi vill se mer av". Kanske kommer de i så fall mestadels göra det från sidlinjen? Det har tidigare snackats om att Naughty Dog jobbar med ett "älskat varumärke" med en ny Playstation-studio. Att nya ryktet har med den nyheten att göra är inte otänkbart.

Det ryker en del, men ännu ser vi ingen eld. Därför ska detta tolkas som just ett rykte. Men om vi får en reboot återstår det att se i vilken grad. Ny hjälte? Nate Drake i periferin?