The Game Awards kom och gick med en spektakulär parad med trailers, med inte minst gott om uppföljare: Death Stranding 2, Hades 2, Baldur's Gate 3, Diablo 4. Det fanns dock ett och annat spel som inte förlitade sig på tidigare stodåd – däribland Banishers: Ghosts of New Eden.

Actionrollspelet släpps i slutet av 2023 till pc, Playstation 5 och Xbox Series X|S. Bakom spakarna står renommerade Don't Nod (tidigare Dontnod) som gett oss en rad ganska olikformade spel, så som Life is Strange, Vampyr, Remember Me och Twin Mirror. Banishers beskrivs som ett actionrollspel med ett "kraftfullt och intimt narrativ". Don't Nod menar vidare att spelet är "ett av de mest ambitiösa projekten" i både deras och Focus (utgivaren) historia. Inte direkt små ord.

Spelet tar oss till år 1695 och New Eden, och en värld som tycks stöpt i både fantasy och realism. I huvudrollerna ser vi Antea Duarte och Red mac Raith, som är både älskare och "banishers", som kämpar för att fördriva spöken och andar från världen. En dag går något snett, med tragiskt utfall.

Antea is fatally wounded, becoming one of the spirits she loathes. In the haunted wilds of North America, the couple desperately searches for a way to liberate Antea from her new plight.