Förra veckan lade amerikanska ESRB upp åldersmärkningar för ett gäng Final Fantasy Pixel Remaster-spel till PS4 och Nintendo Switch. De togs dock ner illa kvickt, eftersom spelen inte hade utannonserats till plattformarna. Nu har Square Enix dock tagit bladet från munnen och officiellt meddelat att spelen kommer att släppas till Playstation 4 och Switch.

Pixel Remaster-spelen består alltså av tillsnyggade versioner av de första sex spelen i serien och har redan släppts till pc och mobiler. Våren 2023 kommer de även att släppas på nämnda konsoler, och då kommer man att kunna köpa dem digitalt antingen som ett paket eller var för sig.

Det kommer även ett fysiskt paket med alla spel, som släpps i en standardutgåva och en samlarutgåva, där båda kommer att produceras i begränsad upplaga (produktsida). Samlarutgåvan inkluderar bland annat en fysisk skiva med själva spelen, två vackra vinylskivor med musik, en bok med pixelkonst på 128 sidor och en uppsättning pixelfigurer. För detta får man pynta strax över 3000 spänn (275 euro).