Valves bärbara spelkonsol Steam Deck har blivit en riktig succé och var under lång tid en hett eftertraktad beställningsvara, innan de till slut kom ikapp med produktionen i oktober. Och fler Steam Decks blir det, inte bara sett till antalet som produceras, utan även nya modeller. Inget konkret har ännu utannonserats, men i en intervju med The Verge snackar Lawrence Yang och Pierre-Loup Griffais från Valve lite om framtidsplanerna.

På frågan vad de vill förbättra i nästa version av Steam Deck så svarar de "skärm och batteritid", där framför allt det sistnämnda alltid är ett problem när man klämmer ner kraftig hårdvara i små paket. I dagsläget kan en Steam Deck ta slut på sitt batteri på så lite som 1 1/2 timme om man kör något riktigt krävande, även om man kan få ut betydligt mer än så om man är lite ekonomisk med grafikinställningarna.

Personer som suktar efter ännu kraftfullare hårdvara kan dock behöva vänta längre än till den direkta uppföljaren. Griffais säger att alla Steam Decks just nu ligger på samma prestandanivå, vilket gör det enklare för konsumenterna att förstå vilken prestanda de kan vänta sig. Det underlättar dessutom för utvecklarna när de optimerar sina spel för plattformen, och han tror att Valve vill ha det så lite längre till, och enbart börja titta på prestandauppgraderingar när ett större kliv kan tas.