Förra månaden skrev vi om att Gearbox Games numer äger varumärket Risk of Rain, medan spelens utvecklare, Hopoo Games, förblir självständiga. I samband med det uppgav Gearbox även att de jobbar på "ett sant kärleksbrev till communityn" tillsammans med Hopoo, och nu vet vi vad det är för något.

Risk of Rain Returns är en remake av det första spelet i serien, som släpptes 2013. Av videon ovan att döma håller sig denna remake väldigt nära originalet sett till utseende och gameplay, men Hopoo försäkrar att det har genomgått en totalrenovering, även om allt innehåll från originalet finns där (utöver massor av nya inslag). Det byggs på en helt ny kodbas som ska göra det enkelt för dem att lägga till nya funktioner och mer innehåll.

Spelet har även balanserats om och spelmekaniken har förfinats, samtidigt som det nu ska vara betydligt smidigare att lira spelet i multiplayer. Trots förändringarna ska det dock i allra högsta grad kännas som Risk of Rain. Detta ser ut att bli det sista Risk of Rain-relaterade som Hopoo Games utvecklar, varpå de lämnar över facklan till Gearbox.

Risk of Rain Returns ska släppas under 2023 till pc och Nintendo Switch.