Ny dag, nytt trubbel i "Microsoft vill köpa Activison Blizzard"-affären. Den här gången är det en grupp privatpersoner som vill stoppa affären. Man menar att köpet strider mot USA:s konkurreslagstiftning och att det skulle placera Microsoft i en monopolliknande situation, med möjlighet att "höja priser" och "ytterligare begränsa konkurrensen". Det rapporterar Pcgamesn.

Gruppen, som kallar sig "spelkonsumenter" och består av tio personer, har lämnat in en stämningsansökan till en domstol i San Francisco. Där beskrivs Microsoft och Activision Blizzard som två betydande aktörer i spelbranschen, och vilka konsekvenserna skulle bli om de går samman.

Om Microsofts förvärv av Activision Blizzard skulle genomföras skulle
Activision Blizzard, som är en exceptionellt stark och viktig konkurrent på spelutvecklingsmarknaden och en viktig rival till Microsoft, eliminera, och konkurrensen skulle minska väsentligen.

Det här kan komma som en chock, men Microsoft håller inte med (!!!) om det här scenariot. Snarare precis tvärtom - så här säger en talesperson till Bloomberg Law.

Den här affären kommer bredda konkurrensen och skapa fler möjligheter för gamers och spelutvecklare när vi avser att ta fler spel till mer människor.

Det var i början av året som Microsoft tillkännagav sina planer på att köpa Activision Blizzard för drygt 68 miljarder dollar. Affären har stötts och blötts av konkurrensmyndigheter i en rad länder, under vilket motsättningar mellan framförallt Microsoft och Sony blossat upp allt tydligare.

För knappt två veckor sen framkom att USA:s konkurrensmyndighet Federal Trade Commission vill stoppa affären just eftersom den skulle kunna hämma konkurrensen.

Det är inte känt när vi får svar på om affären blir av eller ej.