Sea of Stars utvecklas av Sabotage Studio, som även skapade The Messenger, och är ett retro-JRPG med starka Chrono Trigger-vibbar, vilka stärks ytterligare av att det är Chrono Trigger-kompositören Yasunori Mitsuda som skapar musiken, tillsammans med Eric Brown.

Efter att ha gjort Kickstarter-succé i mitten av 2020 är det till slut dags för spelet att släppas nästa år, och nu är det bekräftat att det sker under sommaren. En artikel på Nintendos officiella webbplats hävdar att spelet ska släppas sommaren 2023, och på spelets Discord har Sabotages community manager Mathieu Dionne bekräftat att så är fallet.

Spelet blandar klassisk pixelgrafik med dynamiska ljuseffekter, och spelets miljöer ser ut att bjuda på gott om variation. Stridssystemet är turordningsbaserat, men knapptryck i rätt ögonblick låter en göra högre skada. Fiender kan dessutom ladda upp extra förödande attacker under flera omgångar, och medan det sker måste man göra specifika typer av skada mot dem för att minska styrkan hos attacken.