Ett envis röd tråd under 2021:s nyhetsrapportering var den om en potentiell Pro-modell av Nintendo Switch. En tillverkade av OLED-skärmar nämnde uttryckligen Switch Pro och enligt vissa var det tänkt att den nya modellen skulle släppas hösten 2021. Nintendo-bossen Doug Bowser kommenterade också ämnet och sa att Nintendo alltid tittar på hur ny teknik kan förbättra spelupplevelsen, utan att bekräfta något.

Det som istället kom var dock en OLED-version av vanliga Switch, men inte ens då svalnade ryktena om att en Pro-modell var på väg, trots att Nintendo själva gick ut och sa att någon Pro-modell inte var aktuell.

Så fanns det då någonsin någon Switch Pro på Nintendos ritbord eller var allt bara ett fantasifoster hopsnickrat av media och analytiker? Enligt Digital Foundry var Pro med stor sannolikhet under utveckling, men lades ner av Nintendo.

De säger sig ha pratat med flera utvecklare som bekräftat dess existens, men tror att Nintendo nu verkar satsa på att släppa en regelrätt uppföljare till Switch. De hoppas på ett släpp under 2023, men tror att det kan dröja längre än så.