Epic gratiskavalkad där vi fick ett nytt spel varje dag över jul är över, och nu är vi tillbaka till det gamla vanliga upplägget – alltså ett eller ett par gratisspel i veckan. Och åtminstone hälften av det som erbjuds denna vecka går inte av för hackor, eftersom det är Dishonored och Eximius: Seize the Frontline som skänks bort.

Dishonored är Arkane Studios actionspel från 2012, där vi i rollen som den akrobatiske Corvo främst ska smyga och lönnmörda oss fram genom staden Dunwall. Till sin hjälp har han en serie övernaturliga krafter, inklusive en kortdistans-teleportering och förmågan att ta över horder av råttor. Det är lite av en modern klassiker, så se till att hämta det om ni inte redan lirat denna pärla. Det rör sig dessutom om Definitive Edition, som inkluderar allt DLC.

Det andra spelet är inte riktigt lika högprofilerat, men har ett intressant koncept som blandar realtidsstrategi med FPS. Det heter Eximius: Seize the Frontline och kretsar främst kring multiplayer-strider (men kan även liras solo) där fyra personer i samma lag spelar som vanliga soldater, medan den femte och sista agerar befälhavare och därmed får en RTS-vy för att bygga upp basen, träna datorstyrda soldater och dylikt. Hämta det här.