I november avtäcktes inte mindre än elva spel till kommande Playstation VR2, och ett av dem var Supermassives The Dark Pictures: Switchback VR. Det är en bokstavlig rälsskjutare där man åker fram genom diverse skräckbanor i en vagn och skjuter så mycket man kan. I trailern som visades dök orden "Don't blink" upp, och det verkar vara en uppmaning vi ska ta på allvar.

I det senaste numret av Edge Magazine har de fått tillbringa lite tid med spelet och beskriver en sekvens där de anländer till en dörr där det står just "Don't blink", och rummet bakom är fullt med blodsmetade, förvridna skyltdockor i masker. När spelaren till slut blinkar så känner headsetet av det (tack vare PSVR2:s ögonspårning), varpå skyltdockorna byter position. Efter ytterligare en blinkning börjar en av dockorna att röra sig obehindrat.

Med andra ord verkar det som ett ypperligt tillfälle att återuppleva mardrömmen som är "weeping angels" från Dr. Who, och det är även ett bra exempel på de nya spelmekaniska inslag som ögonspårning och andra tekniker kan möjliggöra.

The Dark Pictures: Switchback VR är ett av releasespelen när PSVR2 släpps den 22 februari.