Yoshinori Kitase är en riktig Final Fantasy-veteran och har varit med ända sedan Final Fantasy V. Just nu är han främst aktuell som producent för Final Fantasy VII Rebirth, som alltså är den andra delen i remaken av dunderklassikern Final Fantasy VII. Men det verkar som att han även har något annat, hemligt projekt på gång.

På nyårsdagen släppte en rad Final Fantasy-höjdare en nyårshälsning, där han bland annat manade fansen att ge sitt stöd till Naoki "Yoshi-P" Yoshida, eftersom han agerar producent för Final Fantasy XVI, som släpps 22 juni. Vad ska Kitase själv pyssla med det under året? Givetvis ovan nämnda Rebirth, men han frestar oss även med "en stor utannonsering utan koppling till Final Fantasy VII som jag inte kan berätta något om riktigt än".

Vad kan det vara? Att han nämner just "Final Fantasy VII" istället för bara "Final Fantasy" antyder att det är något Final Fantasy-relaterat, men därifrån kan vi bara spekulera. Om vi spolar tillbaka bandet till 2021 och Geforce Now-läckan så var en av de potentiella titlar som nämndes en remake av Final Fantasy IX. Det fanns dock en hel del väldigt tvivelaktiga inslag på den listan, så en remake av nian är absolut inget man ska ta för givet.

Hur som helst får vi hoppas att Kitase inte dröjer alltför länge med att utannonsera vad han har på lut.