Uppdatering: Jez Corden har via Windows Central hällt ytterligare bensin på ryktesbrasan. Xbox-showen äger rum 25 januari med spel som Redfall, Minecraft Legends och Forza Motorsport.

Xbox och Bethesda kör showen ihop, precis som de gjorde i somras. Starfield nämns dock inte i förhandssurret det är inte omöjligt att det efterlängtade spelet får en dedikerad show framöver. Artikeln nämner att spelet "kan" skippa showen för någon större "marknadsförings-beat" senare.

Xbox-toppen Aaron Greenberg tweetar av en händelse att det blir "en kul vecka".

Original: Ett nytt Xbox-showcase sägs vara i antågande, om vi ska tro ett färskt rykte. Och det kanske vi ska. Källan är nämligen Windows Central Jez Corden. Han ger sig in i en Twitter-tråd som handlar om Xbox Game Studios ovilja att kommunicera nyheter. Man nämner att Xbox "inte ens dök upp under Game Awards", och Corden säger kryptiskt: "Ge det ett par dagar".

Han tillägger att Microsoft "definitivt" har någonting i görningen.

Läst i sitt sammanhang låter det onekligen som om Corden antyder ett nytt Xbox-showcase inom kort. Vi hoppas – samtidigt som vi i vanlig ordning tar fram det berömda saltkaret och öser på.

Det är dock snarare troligt än otroligt att Xbox har någon form av show på gång, då 2023 artar sig till ett lika vasst som viktigt Xbox-år. Redan under första halvåret ska vi få tungviktarna Starfield, Redfall och Forza Motorsport. Andra titlar som varit på gång länge och väl (utan datum) är titlar som Fable, Avowed, Perfect Dark, Hellblade II, State of Decay 3 och Everwild. Det finns att ta av.