I år är det tjugosex år sedan som Final Fantasy VII släpptes, och under sex av de här åren har en ambitiös modd, Echo-S7, varit under utveckling. Moddens usp är tydlig: fullt röstskådespeleri. Något som definitivt inte fanns på plats när spelet släpptes till Playstation 1997.

Vi har ju visserligen remakesjuan, men det finns trots allt många som inte vill lämna originalet.

13 januari stundar release här, och som trailern så tydligt visar är det inte bara dialogerna som berikats med röster. Nej, det skådespelas och snackas även under strider och mellansekvenser.

Den som minns engelska översättningen av Final Fantasy VII vet att den är, tja, högst medioker. I modden använder man däremot det japanska originalmanuset som man översatt på nytt. Moddarna har överraskats av uppmärksamheten och menar att trailern inte är helt representativ.

Teamet bakom vill understryka att det färdiga spelet inte är fullt så fult i mun som trailern ovan kanske ger sken av. Tifa-scenen vi exempelvis får är något av ett påskägg för spelarna.

It seems we may have added too much swearing in the trailer specifically.
The mod doesn't actually contain that much at all, it just happened to be in areas/features we wanted to show off. So we may have falsely represented ourselves a little there.

Se filmen undertill i sin fulla kontext. Den är hysterisk.

Och ja, samma gäng arbetar på liknande moddar för Final Fantasy VIII och IX.