Ubisoft sålde färre spel än beräknat och därför har tre spel i vardande lagts ner, berättade företaget förra veckan. Och nu står det klart att Project Q är en av titlarna som fått smaka yxan.

Det PvP-orienterade spelet avtäcktes i april förra året och såg ut att kunna bjuda multiplayer-drabbningar förpackat i lättsam grafik. Lite som ett Fortnite minus battle royale (eller..?). Men nu har Eurogamer fått bekräftat av företaget att Project Q är en av de tre titlar som skrotas.

We can confirm we will no longer support the development of Project Q in order to focus on priority projects, to which our teams are being reallocated.

Företaget har inte sagt vilka de andra två nedlagda spelen är. Men det vore ingen chock om Prince of Persia: The Sands of Time-remaken fimpas efter spelarkritik, utvecklarbyten och förseningar. Vad vi vet är att både Skull and Bones och Beyond Good and Evil 2 lever vidare. Ubisoft skrotade för övrigt fyra titlar i somras också, så det har varit storstädning det senaste halvåret. Låt oss hoppas att det bär frukt i form av bra spel.