Den uppskattade serien Jagged Alliance ska få ytterligare en del, vilket vi fick reda på i slutet av 2021. Utvecklingen är det Haemimont Games som står för, som bland annat gett oss Tropico, Surviving Mars och Stranded: Alien Dawn. De har dessutom fått med sig Ian Currie, som är en av originalskaparna av Jagged Alliance.

I en ny utvecklardagbok berättar han lite mer om projektet och hur han känner för spelet. När han inledningsvis kontaktades angående att hjälpa till med det var han skeptisk, eftersom han inte imponerats av de Jagged Alliance-spel som släppts som han inte varit delaktig i. Han fick dock se en tidig prototyp och läsa designdokumenten, vilket övertygade honom om att de menade allvar med att skapa en värdig uppföljare.

Han tog sig därför an uppdraget att skriva handling, uppdrag, dialog, karaktärer och annat, tillsammans med författaren Dan McClure. Arbetet med Haemimont beskriver han som väldigt roligt, och han är framför allt nöjd med det breddade konversationssystemet, som låter en interagera med karaktärer och legosoldater på ett djupare sätt.

Jagged Alliance 3 kommer till pc, men vi har inget släppdatum.